| 200 gr | vetemjöl |
| 1 1/2 tsk | bakpulver |
| 1 msk | kanel |
| 1 tsk | muskot |
| 200 gr | strösocker |
| 1 dl | majsolja |
| 1 dl | yoghurt |
| 225 gr | morötter |
| 3 | ägg |
| 100 gr | valnötter |
|
Riv morötterna. Blanda dem med olja och ägg i mixer, kör ca 1 minut. Blanda i yoghurten. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop allt.
|
|
Frosting:
| 120 gr | creme cheese |
| 120 gr | smör |
| 2,5 dl | florsocker |
| 1 tsk | citronskal |
| 1 msk | citronjuice |
| Enligt receptet ska det vara dubbelt så mycket olja. Jag tog yoghurt istället, gick alldeles utmärkt. | |
Jag brukar använda en fyrkantig form så att jag får bitar som liknar mockarutor t.ex.
Det tar ca 45 minuter i 175-200 grader.
