Tacogratäng med fläskfilé. 4 portioner
600 g | fläskfilé |
1 msk | smör |
40 g | tacokryddmix, påse |
225 g | ananasringar |
3 st | tomater |
200 g | nachips, påse |
0,5 tsk | salt |
1 krm | cayennepeppar |
275 g | mjukost, tub naturell |
230 g | tacosås |
2 dl | ost, riven lagrad, t ex västerbottensost |
Tillbehör | |
1 st | crème fraiche, lätt |
1 st | sallad, blandad |
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Bryn köttet i smöret ca 5 min. Strö över kryddmixen. Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna.
2. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka på mjukost och tacosås. Strö över den rivna osten.
3. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg.
4. Servera gratängen med en klick lätt creme fraiche och en sallad av isbergssallad, gurka, majs och rödlök.