Så mycket kyckling man vill ha, skuret i munsbitar |
2 msk |
cashewnötter , rostade om man så ids |
2 msk |
torkad röd chili, skurna i mindre bitar. Jag skulle inte ta så mycket, de är väldigt starka. Enligt receptet ska de rostas, stekas eller friteras. Det momentet brukar jag skippa |
5-6 |
munsbitar grön paprika. |
20 gr |
gul lök i bitar |
1 stjälk |
spring onion, ta gräslök om du inte hittar. Skär i 2 cm bitar |
2 tsk |
chili-jam. En stark chili-klet som du kanske kan hitta i asiatiska butiker. |
2 msk |
kyckling buljong. |
1 msk |
oyster sauce |
1 tsk |
socker. |
Receptet säger att man ska fritera kycklingen, först vända bitarna i vetemjöl. Jag steker dem bara i lite olja. Tillsätt chili sylten. Tillsätt snabbt paprika, lök, buljong, oyster sauce och socker och blanda väl. Tillsätt till slut torkad chili, nötterna och spring onion |
Servera med ris och njut. |