Cannelloni

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
8 marinerade soltorkade tomater
150 gr färsk spenat
1 msk olivolja
250 gr ricottaost ( vi tog hälften mascarpone och hälften feta )
2 msk hackad oregano eller timjan
200 gr färska lasagneplattor
1 bruk pastasås med oliver, 400 gr

1 dl

riven parmesanost

 Salt, peppar. Ev koriander, chili och granatäpplen som garnering.
Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar. Fräs lök, vitlök och spenat i oljan så att det mjuknar och vätskan kokar in. Ta stekpannan från värmen och rör ner tomaterna och osten. Smaksätt med kryddorna. Häll hälften av tomatsåsen på botten av en form. Skär plattorna i 12 cm bitar. Rulla in fyllning. Häll över resten av såsen och strö över osten. Grädda i 225 gr i ca 20 minuter.

Lämna ett svar