6 personer
| 2 skivor | vitt bröd |
| 2 dl | mjölk |
| 2 | gula lökar |
| 2 msk | smör |
| 1 msk | socker |
| 2 tsk | curry |
| 1 krm | chili |
| 1 | citron |
| 2 tsk | salt |
| 600 gr | nötfärs |
| 1 dl | mandelspån |
| 1 dl | torkade strimlade aprikoser |
| ½ dl | russin ( inte i min mat, tack, så de uteslöt jag ) |
| 2 msk | mango chutney |
| 2 krm | svartpeppar |
| 3 dl | mjölk |
| 3 | ägg |
| 6 lagerblad | 10 torkade aprikoser |
| Blötlägg brödet i mjölk.
Skala och hacka löken. Fräs den med smör, socker, curry, chili, citronsaft och salt. Tillsätt köttfärs, mandelspån, aprikoser, russin, mango chutney, peppar och de urkramade brödskivorna. Bred ut färsen i en ugnsform. Vispa samman mjölk och ägg till en äggstanning. Häll den över färsen. Lägg hela lagerblad och hela aprikoser uppepå som dekoration. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Servera gärna med gult ris, dvs kokt med gurkmeja. |
|
