1 | gul lök |
2 | vitlöksklyftor |
8 | marinerade soltorkade tomater |
150 gr | färsk spenat |
1 msk | olivolja |
250 gr | ricottaost ( vi tog hälften mascarpone och hälften feta ) |
2 msk | hackad oregano eller timjan |
200 gr | färska lasagneplattor |
1 bruk | pastasås med oliver, 400 gr |
1 dl |
riven parmesanost |
Salt, peppar. Ev koriander, chili och granatäpplen som garnering. | |
Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar. Fräs lök, vitlök och spenat i oljan så att det mjuknar och vätskan kokar in. Ta stekpannan från värmen och rör ner tomaterna och osten. Smaksätt med kryddorna. Häll hälften av tomatsåsen på botten av en form. Skär plattorna i 12 cm bitar. Rulla in fyllning. Häll över resten av såsen och strö över osten. Grädda i 225 gr i ca 20 minuter. |