200 gr | vetemjöl |
1 1/2 tsk | bakpulver |
1 msk | kanel |
1 tsk | muskot |
200 gr | strösocker |
1 dl | majsolja |
1 dl | yoghurt |
225 gr | morötter |
3 | ägg |
100 gr | valnötter |
Riv morötterna. Blanda dem med olja och ägg i mixer, kör ca 1 minut. Blanda i yoghurten. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop allt.
|
Frosting:
120 gr | creme cheese |
120 gr | smör |
2,5 dl | florsocker |
1 tsk | citronskal |
1 msk | citronjuice |
Enligt receptet ska det vara dubbelt så mycket olja. Jag tog yoghurt istället, gick alldeles utmärkt. |
Jag brukar använda en fyrkantig form så att jag får bitar som liknar mockarutor t.ex.
Det tar ca 45 minuter i 175-200 grader.