| 200 gr | vetemjöl | 
| 1 1/2 tsk | bakpulver | 
| 1 msk | kanel | 
| 1 tsk | muskot | 
| 200 gr | strösocker | 
| 1 dl | majsolja | 
| 1 dl | yoghurt | 
| 225 gr | morötter | 
| 3 | ägg | 
| 100 gr | valnötter | 
| 
 Riv morötterna. Blanda dem med olja och ägg i mixer, kör ca 1 minut. Blanda i yoghurten. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop allt. 
 | 
|
Frosting:
| 120 gr | creme cheese | 
| 120 gr | smör | 
| 2,5 dl | florsocker | 
| 1 tsk | citronskal | 
| 1 msk | citronjuice | 
| Enligt receptet ska det vara dubbelt så mycket olja. Jag tog yoghurt istället, gick alldeles utmärkt. | |
Jag brukar använda en fyrkantig form så att jag får bitar som liknar mockarutor t.ex.
Det tar ca 45 minuter i 175-200 grader.
