| 1 msk | red curry paste | 
| 1 dl | kokosmjölk | 
| 1,5 dl | tunn kokosmjölk ( dvs. hälften vatten hälften mjölk ) | 
| 1 liten | rund äggplanta, delad i 4 | 
| 5 | pyttesmå äggplantor | 
| 3 | körsbärstomater | 
| 3 | bitar ananas | 
| 2 | kaffir lime blad | 
| 1 kvist | sweet basil, thai-basilika | 
| 1 | jalapeno | 
| 1 msk | fish sauce | 
| 1 tsk | palmsocker, går säkert bra med brunt socker. | 
| 80 gr | kyckling | 
| Koka upp kokosmjölken tills den delar sig. Tillsätt currypastan och blanda väl. Tillsätt limeblad och kyckling och låt det puttra tills köttet är klart. Häll sen i den tunna kokosmjölken, fisksås och palmsocker. Tillsätt grönsakerna och koka tills de är klara. | |
