Tacogratäng med fläskfilé. 4 portioner

Tacogratäng med fläskfilé. 4 portioner

600 g fläskfilé
1 msk smör
40 g tacokryddmix, påse
225 g ananasringar
3 st tomater
200 g nachips, påse
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
275 g mjukost, tub naturell
230 g tacosås
2 dl ost, riven lagrad, t ex västerbottensost
Tillbehör
1 st crème fraiche, lätt
1 st sallad, blandad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°. Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Bryn köttet i smöret ca 5 min. Strö över kryddmixen. Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna.

2. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka på mjukost och tacosås. Strö över den rivna osten.

3. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg.

4. Servera gratängen med en klick lätt creme fraiche och en sallad av isbergssallad, gurka, majs och rödlök.

 

Lämna ett svar