Tacogratäng med fläskfilé. 4 portioner
| 600 g | fläskfilé | 
| 1 msk | smör | 
| 40 g | tacokryddmix, påse | 
| 225 g | ananasringar | 
| 3 st | tomater | 
| 200 g | nachips, påse | 
| 0,5 tsk | salt | 
| 1 krm | cayennepeppar | 
| 275 g | mjukost, tub naturell | 
| 230 g | tacosås | 
| 2 dl | ost, riven lagrad, t ex västerbottensost | 
| Tillbehör | |
| 1 st | crème fraiche, lätt | 
| 1 st | sallad, blandad | 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Bryn köttet i smöret ca 5 min. Strö över kryddmixen. Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna.
2. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka på mjukost och tacosås. Strö över den rivna osten.
3. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg.
4. Servera gratängen med en klick lätt creme fraiche och en sallad av isbergssallad, gurka, majs och rödlök.
