| 50 gr | tunna risnudlar |
| 2 | medelstora räkor |
| 1 | charlottenlök, fint hackad |
| 5 gr | hård tofu, skuren i tunna strimlor |
| 5 gr | torkade räkor, kan man säkert utesluta om man inte hittar |
| 2 msk | buljong |
| 1 msk | fisksås |
| 1 msk | socker |
| 1 msk | tamarindjuice |
| 2 tsk | vinäger |
| 1/4 tsk | chili-pulver |
| 1 | ägg |
| 15 gr | böngroddar |
| 10 gr | gräslök, skurna i 2 cm bitar |
| 2 msk | olja |
| 1 msk | rostade jordnötter, krossade |
| 1 | lime |
| Om du använder råa räkor, stek dem hastigt i lite olja i t.ex. en wok. Ta dem åt sidan. Stek lök, tofu och ev. torkade räkor.Tillsätt nudlarna och buljongen.Låt dem bli mjuka. Häll i fisksås ,socker ,tamarindjuice ,vinägen och chili och rör om väl. Flytta nudlarna åt sidan i pannan och häll i ägget på den tomma platsen. Strimla ägget när det är klart och blanda alltsammans. Tillsätt groddar och gräslök. Servera med jordnötterna och grönsaker. | |
