Phad Thai

50 gr tunna risnudlar
2 medelstora räkor
1 charlottenlök, fint hackad
5 gr hård tofu, skuren i tunna strimlor
5 gr torkade räkor, kan man säkert utesluta om man inte hittar
2 msk buljong
1 msk fisksås
1 msk socker
1 msk tamarindjuice
2 tsk vinäger
1/4 tsk chili-pulver
1 ägg
15 gr böngroddar
10 gr gräslök, skurna i 2 cm bitar
2 msk olja
1 msk rostade jordnötter, krossade
1 lime
Om du använder råa räkor, stek dem hastigt i lite olja i t.ex. en wok. Ta dem åt sidan. Stek lök, tofu och ev. torkade räkor.Tillsätt nudlarna och buljongen.Låt dem bli mjuka. Häll i fisksås ,socker ,tamarindjuice ,vinägen och chili och rör om väl. Flytta nudlarna åt sidan i pannan och häll i ägget på den tomma platsen. Strimla ägget när det är klart och blanda alltsammans. Tillsätt groddar och gräslök. Servera med jordnötterna och grönsaker.

Lämna ett svar