| 400 gr | broccoli-buketter |
| 1 | röd paprika, skär i strimlor |
| 4 | kycklingbröst |
| 1 | gul lök, skär i bitar |
| 3 | vitlöksklyftor |
| Chiliflingor ( valfritt ) | |
| 1 | tsk mald koriander |
| 1¼ dl | apelsinjuice, utspädd |
| 1¼ dl | hoisinsås |
| Vattenkastanjer | |
| ca 2 dl | Cashewnötter |
| Koriander, färsk till garnering. | |
|
Förväll broccolin ett par minuter i lite saltat vatten. Häll av och ställ åt sidan. Skär kycklingen i lagom stora bitar och fräs dem i olja i ca 5 minuter. Ta upp dem och lägg åt sidan. Tillsätt ev lite mer olja i pannan och stek lök, vitlök, paprika ev chiliflagor och den malda koriandern. Tillsätt salt och peppar. Blanda hiosinsåsen och juicen i en separat skål. Häll den över grönsakerna och tillsätt kastanjerna och kycklingen. Häll på ca 1 dl kycklingbuljong och broccolin. Låt allt värmas igenom i ett par minuter. Sist tillsätts nötterna. Serveras med ris. |
|
