Kyckling i Hoisinsås

400 gr broccoli-buketter
1 röd paprika, skär i strimlor
4 kycklingbröst
1 gul lök, skär i bitar
3 vitlöksklyftor
Chiliflingor ( valfritt )
1 tsk mald koriander
1¼ dl apelsinjuice, utspädd
1¼ dl hoisinsås
Vattenkastanjer
ca 2 dl Cashewnötter
Koriander, färsk till garnering.

Förväll broccolin ett par minuter i lite saltat vatten. Häll av och ställ åt sidan.

Skär kycklingen i lagom stora bitar och fräs dem i olja i ca 5 minuter. Ta upp dem och lägg åt sidan.

Tillsätt ev lite mer olja i pannan och stek lök, vitlök, paprika ev chiliflagor och den malda koriandern. Tillsätt salt och peppar.

Blanda hiosinsåsen och juicen i en separat skål. Häll den över grönsakerna och tillsätt kastanjerna och kycklingen. Häll på ca 1 dl kycklingbuljong och broccolin. Låt allt värmas igenom i ett par minuter.  Sist tillsätts nötterna. Serveras med ris.

Lämna ett svar