Falafel

1 burk kikärter, 400 g
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk mald spiskummin
1/2 tsk salt
1/2 dl hackad bladpersilja
2 krm harissa eller sambal oelek
2 msk majsstärkelse
3 msk Arla smör-rapsolja
Gör så här
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-rapsolja. Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i smör-rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
Hummus

1 burk kikärter, 400 g
2 msk Arla smör- rapsolja
1 dl Arla Köket medelhavsyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm mald spiskummin
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mixa alla ingredienser till en röra.

 

Yoghurtsås
4 dl Arla mezeyoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk mald spiskummin
1 tsk salt

Lämna ett svar