| 50 gr | tunna risnudlar | 
| 2 | medelstora räkor | 
| 1 | charlottenlök, fint hackad | 
| 5 gr | hård tofu, skuren i tunna strimlor | 
| 5 gr | torkade räkor, kan man säkert utesluta om man inte hittar | 
| 2 msk | buljong | 
| 1 msk | fisksås | 
| 1 msk | socker | 
| 1 msk | tamarindjuice | 
| 2 tsk | vinäger | 
| 1/4 tsk | chili-pulver | 
| 1 | ägg | 
| 15 gr | böngroddar | 
| 10 gr | gräslök, skurna i 2 cm bitar | 
| 2 msk | olja | 
| 1 msk | rostade jordnötter, krossade | 
| 1 | lime | 
| Om du använder råa räkor, stek dem hastigt i lite olja i t.ex. en wok. Ta dem åt sidan. Stek lök, tofu och ev. torkade räkor.Tillsätt nudlarna och buljongen.Låt dem bli mjuka. Häll i fisksås ,socker ,tamarindjuice ,vinägen och chili och rör om väl. Flytta nudlarna åt sidan i pannan och häll i ägget på den tomma platsen. Strimla ägget när det är klart och blanda alltsammans. Tillsätt groddar och gräslök. Servera med jordnötterna och grönsaker. | |
