50 gr |
tunna risnudlar |
2 |
medelstora räkor |
1 |
charlottenlök, fint hackad |
5 gr |
hård tofu, skuren i tunna strimlor |
5 gr |
torkade räkor, kan man säkert utesluta om man inte hittar |
2 msk |
buljong |
1 msk |
fisksås |
1 msk |
socker |
1 msk |
tamarindjuice |
2 tsk |
vinäger |
1/4 tsk |
chili-pulver |
1 |
ägg |
15 gr |
böngroddar |
10 gr |
gräslök, skurna i 2 cm bitar |
2 msk |
olja |
1 msk |
rostade jordnötter, krossade |
1 |
lime |
Om du använder råa räkor, stek dem hastigt i lite olja i t.ex. en wok. Ta dem åt sidan. Stek lök, tofu och ev. torkade räkor.Tillsätt nudlarna och buljongen.Låt dem bli mjuka. Häll i fisksås ,socker ,tamarindjuice ,vinägen och chili och rör om väl. Flytta nudlarna åt sidan i pannan och häll i ägget på den tomma platsen. Strimla ägget när det är klart och blanda alltsammans. Tillsätt groddar och gräslök. Servera med jordnötterna och grönsaker. |